Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Διήγημα 1

Τα πραγματα σ' αυτη τη πολη ειναι πολυ παραξενα, η πρωτη εντυπωση που σου αφηνει ειναι αυτη της ηρεμης πολης που αποτελειται απο αγροτες αξεστους που δεν τους νοιαζουν και παρα πολλα πραγματα περα απο τη σοδεια της χρονιας και το σαββατο της εβδομαδας. Αλλα μεσα στους δρομους αυτης της πολης, στα τσιπουραδικα, στα καφε, στα παρκα της καθε γειτονιας ακομα και στα μαναβικα υπαρχουν συμμοριες, σουπερ ηρωες και προσωπικοτητες που θα μπορουσαν να πρωταγωνιστουν σε οποιαδηποτε ταινια οποιουδηποτε αρρωστου σκηνοθετη.
Οι αδερφοι μπαταναβουρτσα. Ειναι διδυμοι και δουλευουν ολοι μερα σα σκυλια, μπογιατζηδες στο επαγγελμα προκειται για δυο δυνατα παιδια με μια σπανια τρελα στο κεφαλι ο θεος τους προοριζε για τους τρελους του χωριου αλλα αυτοι αψηφησαν τις εντολες Του και γιναν απλα τρελοι που ριχνουν σφαλιαρες και μπουνιες εχοντας συντροφια ενα μπουκαλι μπυρας.
Καμια εικοσαρια παιδακια απο το δυτικο γκετο αποφασισαν να βαλουν λιγη δραση στη νυχτα τους και θελησανε να παιξουν με τους αδερφους μπατανοβουρτσα ετσι πηραν τηλεφωνο τον εναν αδερφο και τον ρωτανε "που εισαι?" και ο μπατανοβουρτσας απανταει με φωνες "ποιος ειναι?" "σπιτι ειμαι" και οι πιτσιρικαδες κανουν το λαθος "ερχομαστε να σε γαμησουμε" του ειπανε και τοτε απανταει "που ειστε ρε μουνια ερχομαι εγω" και του λενε την τοποθεσια. Μεσα σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα κατεφθασαν στο σημειο ο ενας απο τον ενα δρομο με τη μηχανη και ο αλλος απο τον αλλον με το αυτοκινητο. τα παιδακια αρχιζουν να τρεχουν προς ολες τις κατευθυνσεις, το παιχνιδι ειχε λαβει τελος. Ο Ρονι ετρεξε και εκανε ενα μεγαλο λαθος, μπηκε σε μια αυλη να κρυφτει. Ο σπιτονοικοκυρης τον περασε για κλεφτη και φωναξε "εδω ειναι το κωλοπαιδο πιαστε το" και οι μπατανοβουρτσες ειχαν τον Ρονι στο αυτοκινητο πλεον.Ασχημο βραδυ για τον πιτσιρικα τον ειχανε στο πισω καθισμα και τον σαπισαν στο ξυλο καθως τον πηγαινανε στην αστυνομια. Φτανουν στο τμημα και λενε στους μπατσους την ιστορια. Οι μπατσοι μενουν μ' ανοιχτο το στομα "καλα χτυπησατε ανηλικο γιατι σας εκανε φαρσα;" "Μιχαλη μπορεις να τους κανεις μηνυση" ειπαν στον Ρονι. Αλλα εκεινς ηξερε οτι δεν εχουν στον ηλιο μοιρα...

-Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια: