Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

ΤΣΑΦ! Πάρτα!

Τον Γιώργη τον μαγκώσανε στο νοσοκομείο. Είχε βγάλει εδώ και μέρες αιμορροϊδα, η οποία μάλλον του πρήστηκε σα πούστης- χτες το βράδυ δε, που είμασταν έξω και οργιάζαμε για να γιορτάσουμε την επιστροφή του Κοντού στα πάτρια εδάφη, άραξε σπίτι μου, προσπαθώντας να κοιμηθεί. Εν τέλει (και με μένα και τον Κοντό να έχουμε γυρίσει σούρα και ο δεύτερος σχεδόν να τον κωλοδαχτυλιάζει γελώντας παρανοϊκά), όλο το βράδυ δε κοιμήθηκε από τους πόνους.

"Λες να'χεις καμιά κύστη κόκυγγος ρε μαλάκα κι εσύ;"
"Τι λες ρε μαλάκα Ηλία, σου'πα, το πιάνω και είναι καρούμπαλο, όχι μπιρμπίλι"
"Αααααα"

Στις 7 το πρωί, και με μένα να κοιμάμαι σα ζώο δίπλα από τον Κοντό στο κρεβάτι (και ο οποίος κοντός, δίχως να'ναι μαθημένος στο αλκοόλ, έφαγε μια φρίκη ημι-ξυπνώντας πάνω κάτω την ίδια ώρα ανακαλύπτοντας ότι δεν είναι η γκόμενά του δίπλα του στο κρεβάτι, αλλά ένα κτήνος με μούσια που ροχάλιζε), ο Γιώργος ξεκίνησε κούτσα κούτσα για φαρμακείο. Ωραία λέω. Στο καλό, χζζζζζζ, χζζζζζζζ.
Και λίγο πιο μετά, με παίρνει τηλέφωνο η κοπέλα του, και μου λέει, "Είσαι για μια βόλτα στο νοσοκομείο;"
Μέσα στον ύπνο και τη σούρα τη χτεσινή, μου έσκασε εικόνα να περπατάει ο Γιώργος σιγά σιγά σα πιγκουίνος, λόγω κατάστασης, στο δρόμο, και επιβατικό όχημα με συνταξιούχους να τον λιώνει στην άσφαλτο. Μετά σκέφτηκα με τη μία, τι μαλακίες είναι αυτές; Κύστη κόκυγγος θα έχει!

Τελικά, όπως έμαθα αργότερα, πήγε στο νοσοκομείο να ζητήσει χάπια για να κοιμηθεί, και τον χώσανε μέσα, τον παστώσανε στις αλοιφές και τα κωλοδάχτυλα, του χτυπήσανε και ορό, και λογικά θα βγει μεθαύριο. Πήγαμε με τον Κοντό και τον πετύχαμε στο δωμάτιό του-

"Μαλάκα φόρεσε με τη μία γάντια, ο γιατρός, και με έσκυψε και με καρφοκωλίασε με το δάχτυλο-ξυλοκαϊνη"
"Ωραία περνάς εδώ μέσα, πουστάρα"

Φύγαμε, ενώ από πίσω, στο τηλέφωνο, ένας γνωστός του Γιώργου εκ Τυρνάβου του έλεγε φωνάζοντας, "Τα τσογλάνια ρε! Σε κρατάνε μέσα για να πάρουνε τα λεφτά από εισόδους εξόδους ρε! Τα κωλόπαιδα! αν αύριο δεν έχεις τίποτα, σήκω φύγε από κει μέσα!"

Είμαι ήδη 2 βδομάδες εδώ πάνω, και μπορω να πω με σιγουριά ότι αυτό το έτος θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Και πολύ δύσκολο.

2 σχόλια:

Flonsavardu είπε...

χαίρομαι που και άλλος κόσμος μετράει τα έτη ως "ακαδημαικά".

περαστικά στον φίλο.

Λιος είπε...

Να σαι καλά, θα του τα μεταβιβάσω μαζί με ένα κωλοδάχτυλο.