Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Hacking

Επιτέλους έστρωσα το κώλο μου και άκουσα τη συλλογή "Noise vs Subversive Computing" που μου έδωσε ανα χείρας, προσωπικά, ο αξιοσέβαστος G.G (κατά κόσμον "Hellboy_106) για να του πω τη γνώμη μου, μιας και συμμετέχει και ο ίδιος. Είχα τη τύχη δε να είναι και το όλο πακέτο σε μια απ τις 256 εκδόσεις USB στικακίου, πράγμα που κάνει το όλο εγχείρημα ακόμα πιο γαμηστερό- ναι, το style μετράει, και πάντα θα μετράει.

Προφανώς είναι μουσική για συγκεκριμένα γούστα. Ακόμα και πολλοί από εσάς που θεωρούν τους εαυτούς σας "noise-αδες", παίζει να σκαλώσετε με το υλικό και την πολυμορφία του. Και αυτό δε λέγεται ελιτισμός, λέγεται" σας γλιτώνω χρήματα και ώρα, αν δεν ενδιαφέρεστε πραγματικά". Το σύνολο των noise καλλιτεχνών μας προσφέρει απλόχερα ό,τι όλοι εμείς οι βλαμμένοι αγαπήσαμε με τα χρόνια, από Merzbow-επικλήσεις σε Ministry-based χορευτικά κομμάτια, και από εκεί σε απάνθρωπο (μα σκεπτόμενο) harsh, harsh noise. Οι computer freaks απ την άλλη συνεισφέρουν με προγράμματα και σκέψεις πάνω στο θέμα του hacking (ενίοτε και με κομμάτια- δες πχ το video ήχος/εικόνα του Pascal Creatain) που για μένα πχ που η σχέση μου με το θέμα είναι "Me Tarzan, you Jane" μου φαίνονται εξωγήινα, αλλά αυτό δεν αναιρεί με την ΚΑΜΙΑ την σπουδαιότητα του εγχειρήματος. Να συμπληρώσω επίσης ότι όλες σχεδόν οι μπάντες και οι hackers συνεισφέρουν και με κείμενα, πίνακες ζωγραφικής, ποιήματα, κλπ κλπ.

Μη το χάσετε. Πρόκειται για κάτι σπουδαίο, στα πλαίσια της εθιστικά ενοχλητικής αυτής "μουσικής", περισσότερο μια συγκέντρωση κοσμοθεωριών και πληροφοριών παρά μια ακόμα συλλογή μουσικής, που ασχέτως της αυξομείωσης του ποιοτικού επιπέδου του περιεχομένου, αξίζει να βρίσκεται στη USB θύρα του κάθε μουσικού τοξικομανή, μόνο και μόνο για το καλαίσθητο, και το ιδιαίτερο της υπόθεσης. Στηρίζουμε τέτοια βήματα και παρακαλάμε και για άλλα, μπας και δούμε άσπρη μέρα, με όλους τους μαλάκες που μαζευτήκανε πάνω απ τις πλάτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: